Društveno odgovorno poslovanje
Izložbe dečijih radova Štampa El. pošta

U Energoprojektu su održane dve dobrotvorne prodajne izložbe radova štićenika iz centra za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju „Sunce“ na Bežanijskoj kosi. Izloženi su predmeti od keramike i tekstila, kao i predmeti i ukrasi prigodni za uskršnje praznike. Prema rečima likovnih terapeuta koji su organizovali izložbe, one su znatno posećenije nego u drugim beogradskim firmama.

 
60 platana - Poklon Energoprojekta gradu Beogradu i Beograđanima za jubilej, 60 godina uspešnog poslovanja Štampa El. pošta

Energoprojekt , kao jedna od vodećih srpskih kompanija koja je u svom poslovanju uvek vodila brigu o široj društvenoj zajednici u kojoj posluje, od načina poslovanja do aktivnog učešća u raznim dobrotvornim akcijama, se u junu priključio akciji „Dar za Bulevar - Znak da volimo Beograd". Našem Beogradu, gradu u kome smo osnovani, u kojem gradimo i iz kojeg vodimo sve naše poslove širom sveta, poklonili smo 60 platana. Verujemo da će šezdeset platana našem gradu i sugrađanima ulepšati i poboljšati kvalitet života i da će istovremeno biti simboličan podsetnik na šest decenija uspešnog poslovanja Energoprojekta kako u zemlji tako i u svetu.

 
Donacija za aktivnosti organizacije "maliVeliki ljudi" iz Beograda Štampa El. pošta

Tokom 2006. godine i povodom pedesetpetogodišnjice postojanja "Energoprojekta", kompanija je umesto održavanja svečane akademije uplatila iznos od četiri miliona dinara (50.000 evra) za decu sa posebnim potrebama. Predviđeno je da se iz pomenute sume novca finansira nekoliko aktivnosti humanitarne organizacije "mali Veliki ljudi" iz Beograda. Jedna od njih održana 4. jula 2007. godine na "Ušću", kod hotela "Jugoslavija", pod nazivom "Male velike igre bez granica za decu sa posebnim potrebama", gde je "Energoprojekt" bio glavni domaćin igara.

 
Donacije za ustanove socio-humanitarnog karaktera Štampa El. pošta

Kompanija je u proteklom periodu podržala rad brojnih ustanova i organizacija socio-humanitarnog karaktera, kao što su Udruženje ratnih vojnih invalida, Centar za smeštaj dece ometene u razvoju, program UNICEF-a "Škola bez nasilja", Humanitarna organizacija «Naša Srbija», Centar za smeštaj i dnevni boravak autistične dece, i drugih.

 
Donacije za zdravstvene ustanove Štampa El. pošta

Kompanija "Energoprojekt" je u proteklom periodu pomogala Klinički centar Srbije (u okviru projekata rekonstrukcije pojedinih odeljenja KCS, delimično uz naplatu, a delimično u vidu donacija). Značajniji iznosi donacija dati su i ustanovama KBC „Bežanijska Kosa" i Prvoj hirurškoj klinici u Beogradu. Po potrebi se daje i određena solidarna pomoć zdravstvenim ustanovama u sklopu lečenja teško obolelih radnika "Energoprojekta" ili članova njihove najuže porodice.

 
Podrška strukovnim udruženjima Štampa El. pošta

Kompanija sarađuje i podržava rad pojedinih strukovnih udruženja i organizacija poput SIGRA - Evropskog društva elektro-inženjera, ICOLD – Komiteta za visoke brane, Inženjerske komore, i dr.

 
Pomoć za Hilandar Štampa El. pošta

U maju 2006. godine, kompanija "Energoprojekt" ostvarila je saradnju sa manastirom Hilandarom, odnosno njihovim predstavništvom u Beogradu. Kompanija je organizovala službeni put u Hilandar u cilju fotografisanja kompleksa manastira, nakon čega su u Beogradu bile organizovane prodajne izložbe sa preko 60 izložbenih (2.000 slikanih) fotografija, gde je sav prihod od prodatih fotografija išao za obnovu manastira stradalog u požaru. Po povratku, organizovane su tri prodajne izložbe sa preko 100 prodatih fotografija velikog formata. Sve uramljene fotografije su nakon organizovanih izložbi poklonjene zadužbini manastira u Beogradu.

 
Publikacije Štampa El. pošta

Kompanija je u proteklom periodu sponzorisala izradu monografije „O Nemanjićima i srpskim svetinjama na Kosovu", kao i izdavanje knjige „Ilustrovana istorija radio terapije“.

 
Saradnja sa Srpskom i Ruskom pravoslavnom crkvom Štampa El. pošta

Kompanija podržava rad Srpske pravoslavne crkve uopšte, kao i Ruske pravoslavne crkve u Beogradu. U tom smislu, posredstvom navedenih institucija, date su i određene namenske donacije za pomoć ugroženima na Kosovu i Metohiji i udruženju ratnih vojnih invalida.

 
Sponzorstva sportskih saveza i klubova Štampa El. pošta

"Energoprojekt" sponzoriše i određene sportske saveze i klubove kao što su Vaterpolo savez Srbije (organizacija FINA KUP-a), Košarki savez Srbije (organizacija evropskog prvenstva u košarci), Kajakaški savez Srbije, Klub praktičnog streljaštva, pojedine košarkaške klubove, i dr.

 
Sponzorstvo kulture i umetnosti Štampa El. pošta

Tokom 2005. godine, "Energoprojekt" je bio sponzor Narodnog pozorišta u Beogradu. Kompanija je u proteklom periodu sponzorisala i održavanje Džez festivala u Valjevu.

 
Stipendiranje učenika i studenata deficitarnih zanimanja Štampa El. pošta

U Kompaniji "Energoprojekt" ne postoje trajni programi podrške nauci i obrazovanju, več se sponzorstva sprovode od slučaja do slučaja. Generalno se sponzorišu studenti i đaci deficitarnih zanimanja, kao što su zidari, tesari, armirači, vodoinstalateri, električari, građevinski inženjeri, arhitektonski inženjeri, itd.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Sledeća > Kraj >>

Strana 4 od 4