Društveno odgovorno poslovanje
Januarska akcija davanja krvi Štampa El. pošta

Akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je 22. januara 2015. godine. Prijavilo se 39 davalaca krvi, od čega je 36 energoprojektovaca dalo krv, od toga po prvi put krv su dala dva davaoca, dok je troje odbijeno. Sledeća akcija je zakazana za četvrtak 21. maj 2015. godine, u periodu od 10h do 15h.

 
Sedmi Memorijalni turnir u malom fudbalu Štampa El. pošta

Sedmu godinu zaredom Energoprojekt Oprema uz pomoć kolega iz Hidroinženjeringa, Entela i Energodate, organizuje turnir u malom fudbalu u znak sećanja na našeg prerano preminulog kolegu Srećka Košanina. Turnir se održao 19. Marta, a učestvovalo je pet ekipa: Energoprojekt Entel, Energoprojekt Hidroinžinjerig, Energoprojekt Oprema, Šnajder Elektrik, Teknoksgrup. U finalu Oprema je izvojevala pobedu nad Šnajder Elektrik rezultatom 2:0 i osvojila sedmi Memorijalni turnir.

 
Energoprojekt sarađuje sa Građevinskim fakultetom Štampa El. pošta

Energoprojekt se uključio u pomoć pri izdavanju i štampanju udžbenika Tehnologija građevinskih radova, koji se bavi grubim građevinskim radovima, a za čiju pripremu je zadužen Građevinski fakultet iz Beograda. Udžbenik će imati sedam poglavlja sa 350 strana i oko 200 fotografija u boji. Sa tiražom od 500 primeraka, biće podrška u nastavi i od velike koristi inženjerima u praksi. Energoprojekt sa zadovoljstvom ulaže u znanje mladih ljudi, ako i u što bolji kvalitet knjiga i udžbenika koji će im pomoći da postanu stručni i profesionalni.

 
Sat za našu planetu Štampa El. pošta

Energoprojekt se i ove godine, četvrte u nizu , simboličnim isključivanjem rasvete i dekorativnog osvetljenja na sat vremena na poslovnoj zgradi Energoprojekta priključio Svetskom fondu za prirodu (WWF) u globalnoj akciji očuvanja životne sredine “Sat za našu planetu“.

 
Ulaganje u zdrav život zaposlenih Štampa El. pošta

Zaposleni Energoprojekta u samoj zgradi, u salama za vežbanje, imaju mogućnost da se bave svojim fizičkim zdravljem. Od decembra prošle godine u tome im pomaže i specijalizovani personalni trener. Takođe, tokom januara i februara, proširene su sale za vežbanje, kao i prostor u kom se nalaze svlačionice, a obezbeđen je i sto za stoni tenis.

 
Nastavak višegodišnje tradicije Štampa El. pošta

Nastavljajući višegodišnju uspešnu saradnju sa nacionalnom organizacijom za razmenu studenata - IAESTE Srbija, Entel je i ove godine bio domaćin stranim studentima koji su izabrali da svoju stručnu praksu realizuju u našoj kompaniji. Ctručno usavršavanje je trajalo od 6 do 8 nedelja. Kako bi period boravka u Entelu bio iskorišćen za sticanje što više novih stručnih znanja, studenti su odmah po dolasku bili uključeni u aktivnosti koje se sprovode na aktuelnim projektima ne samo u zemlji, već i u inostranstvu.

 
AD Hidroinženjering dobio pohvalu PKS Štampa El. pošta

Za svoj rad pri pružanju pomoći i logistike za ugrožena područja Kladova i Naselja Tekija i stradalih u polavama koje su zadesile ove krajeve sredinom septembra, AD Hidroinženjering dobio je zahvalnicu Privredne Komore Srbije. Naime, stručnjaci iz Energoprojekt Hidroinženjering i još nekoliko drugih firmi, su u najurgentnijem roku obišli brdo iznad Tekije, doneli procenu u kakvom je ono stanju, kako bi se znalo šta treba uraditi sa stanovištvom koje živi ispod samog brda u Tekiji.

 
Nastavlja se dobra saradnja sa fakultetima Štampa El. pošta

Energoprojekt ostvaruje dugogodišnju saradnju sa Fakultetom Organizacionih Nauka iz Beograda, kada je u pitanju organizacija stručne prakse. Ove godine tokom tri nedelje, 12 studenata imalo je priliku da se u Holdingu, Energodati, Opremi i Visokogradnji upozna sa delatnostima firme, načinom poslovanja, mestom i ulogom inženjera njihove struke u firmi. Na gradilištu Stambeno-poslovni objekat Cara Nikolaja II praksu je obavilo oko 20 studenata Građevinskog fakulteta, 15 Arhitektonskog i 10 studenata Više građevinske škole.

 
AD Entel nagradio najbolje đake Štampa El. pošta

AD Entel je i ove godine nagradio decu svojih zaposlenih koji su odlični đaci – njih ukupno devetnaest, od čega je sedmoro osnovaca sa prosekom 5,0 i dvanaest srednjoškolaca sa prosekom većim od 4,5. Ovo je već sedma godina za redom, kako Entel nastavlja ovu sada već pravu, lepu tradiciju. Ove godine deci su poklonjeni tableti marke Samsung Galaxy Tab, a oko organizacije i izbora poklona angažovao se sindikat.

 
Uplaćena pomoć ugroženima od poplave od zaposlenih entela na srednjem istoku Štampa El. pošta

Zaposleni Energoprojekt Entel a.d. u INO punktovima na Srednjem istoku, kao što su Katar, UAE i Oman, uzeli su učešće u prikupljanju finansijske pomoći za ugrožene u majskim poplavama u Republici Srbiji. Oni su dobrovoljno donirali deo svoje zarade, u ukupnom iznosu od 34,119.84 američkih dolara odnosno oko 2.900.000 dinara.

 
Još jedna uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi Štampa El. pošta

Na akciju dobrovoljnog davanja krvi krajem septembra, došlo je 43. energoprojektovih potencijalnih davalaca, od toga je 38. dalo krv, dok je petoro odbijeno iz zdravstvenih razloga. Četvoro zaposlenih su po prvi put dali krv. Broj davalaca u Energoprojektu u toku ove godine za tri održane akcije, isti je kao i prošle.

 
Zaposleni pomogli koleginici Štampa El. pošta

Zaposleni u Energodati, firma Energodata i njen Sindikat, pokazali su da imaju veliko srce prikupivši novac za troškove lečenja svoje koleginice Sandre Veličković, koja je član ovog kolektiva od prošle godine. Sandra je imala retku vrstu tumora oka i glaukom, koji su direktna opasnost gubitku vida. Pošto lečenje u Srbiji nije moguće, moralo je biti nastavljeno u Gracu. Novac je sakupljen u veoma kratkom roku, a koleginica Sandra je uspela da ode na lečenje i sačuva vid. .

 
Pomoć ugroženima u poplavama Štampa El. pošta

Energoprojekt je jedna od prvih kompanija koja se uključila u nesebičnu pomoć ugroženima u katastrofalnim poplavama koje su zadesile Srbiju sredinom maja i bez domova ostavile hiljade ljudi. Već tokom popodnevnih sati u petak 16. maja 2014. godine, krenulo se u akciju pripreme prihvatilišta za evakuisane građane u Energoprojektovom Smeštajnom kompleksu Paviljoni, koji se nalazi u Zemunu. Evakuisanim Obrenovčanima, Energoprojekt je osim komfornog smeštaja u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama, od kojih svaka ima svoju kuhinju i kupatilo, obezbedio i po tri obroka dnevno, koji su se pripremali u restoranu unutar Paviljona. U centru se nalazilo oko 220 osoba iz Obrenovca i njegove okoline, od čega je oko 40 mališana i beba, kao i nekoliko trudnica. Evakuisani ljudi su izrazili veliku zahvalnost na gostoprimstvu i trudu naših zaposlenih da im teške dane olakšaju što je više moguće. Raseljeni Obrenovčani su Paviljone napustili nakon 27 dana , odnosno 11. juna. Novčanu pomoć u ovoj teškoj situaciji su uputile i neke od naših inostranih kompanija, poput Energo Nigerije.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 4